GAZİANTEP / İSLAHİYE - Atatürk İlkokulu

Kas

12.11.2023 tarihinde Atatürk İlkokulu'nda gerçekleşen Okul Aile Birliği ve Veli toplantısında oluşturulan Yönetim Kurulu 28.11.2023 tarihinde okulumuz müdür odasında toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdi. Okul Aile Birliği başkanımız Atatürk Mahallesi muhtarı sayın Şıhmehmet ÖZÇAKMAK okulumuzu her anlamda daha iyi yere getirebilmek için çalışacaklarını belirtti.

Kas

İslahiye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. Yıldönümü ilçemizde ve okulumuzda kutlandı.Fransızların işgali esnasında büyük kahramanlık gösteren İslahiye halkı Güvercin Geçidi mevkiinde Fransızları yenilgiye uğratmış ve bunun sonucu olarak da Fransızlar 1920'de bölgeyi terketmek zorunda kalmışlardır.

Kas

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bıraktığı eserleri, ilkeleriyle sonsuza kadar Türk Milletiyle  yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü olması nedeniyle 10 Kasım 2023 Cuma Günü Saat 09.05' te Atatürk  İlkokulu Atatürk Anıtı Önünde anma töreni düzenlendi.Törende tüm öğretmen ve öğrencilerimiz hazır bulunarak Ulu Önder Atatürk'e duyulan  özlemlerini de anlattılar.

Kas

2023-2024 Eğitim -öğretim yılı Okul Aile Birliği ve Veli Toplantısı öğretmen ve velilerin katılımıyla 12.11.2023 tarihinde saat 10.00'da 4/A sınıfında gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından okul öncesi öğretmeni Fatma KÜÇÜKOSMANOĞLU'nun gündem maddelerini okumasıyla başladı. Toplantının Divan Başkanı sınıf öğretmeni Mesut DEMİRÖREN seçildi. Katip Üyeler ise okul müdür yardımcısı Nuray KARAKANLI ve sınıf öğretmeni Berna  KOÇAKGÖL seçildi. Toplantı okul müdürü Süreyya ASLAN'n kendini tanıtmasıyla başladı.Okul Müdürü Süreyya ASLAN okulumuzun durumu hakkında velileri bilgilendirdi.Okulda yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yönetim ve Denetleme Kurulları oluşturuldu. Okul Aile Birliği Başkanlığına Atatürk Mahallesi muhtarı Şıhmehmet ÖZÇAKMAK oy birliği ile seçildi.Toplantının sonunda velilerimiz sınıflara alınarak öğretmenleri ile birebir görüşme gerçekleştirdi. İyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yüm yurdumuzda olduğu gibi okulumuzda da büyük bir coşku ile kutlandı. Okulumuzun öğretmenleri, öğrencileri ile birlikte hazırlamış oldukları program, velilerimiz ve tüm öğrencilerimiz tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.Cumhuriyetin öneminin anlatılarak öğrencilerin bilgilendirildiği ve yapılan etkinliklerle bayram havasında geçirildiği 29 Ekim günü velilerimiz de ayrıca okul personelimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, okulumuz öğrencileri  tarafından gerçekleştirildi. 15 Temmuz gecesi ve yaşananlar anlatıldı. Hain darbe girişiminin halkımız tarafından engellenmesi, bağımsızlık ruhuyla yaşayan milletimizin vatanının ve iradesini korumak için her zaman canını feda etmeyi göze alan bir millet olduğumuz belirtildi.

Ekm

Okulumuz birinci sınıf öğrencilerine öğretmenlerimiz sesleri hissetme, tanıma, öğretme çalışmalarını gerçekleştirirken, öğrencilerimizin günlük hayatta bildikleri, kullandıkları eşyalardan ve hatta yedikleri sebze ve meyvelerden faydalanarak gerçekleştiriyor.

Ekm

Okulumuz ana sınıflarında öğrencilerle belirlenen haftanın bir günüde onlara doğal besinlerden faydalanmanın önemini kavratmak ve öğrencilere de aynı zamanda limonata yapımında görev vererek, sorumluluk almasını sağlıyoruz.

Ekm

Okulumuzda 13 Ekim 2023 saat 10.00'da doğa, insan ve teknoloji kaynaklı  tüm afetlere ilişkin tatbikat yapıldı.Tatbikata tüm öğrencilerimiz katılım göstedi.Öğrencilerimiz tatbikat öncesi bilgilendirildi.Tüm okul personelimizle planlanarak uygulanan tatbikat amacına ulaştı.

15 Demokrasi ve Millî Birlik Günü tüm milletimize kutlu olsun