GAZİANTEP / İSLAHİYE - Atatürk İlkokulu

Ock

Öğrencilerimizin 'DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ' Projesi sayesinde söz varlığını geliştirme, dilini iyi kullanması ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması sağlanmaktadır.

Ock

Okulumuzda karne dağıtımı velilerimizle birlikte gerçekleştirildi.Yoğun ders dönemini tamamlayan öğrencilerimiz, 15 günlük tatiline bu günden itibaren başladı. Okul Müdürümüz Süreyya ASLAN öğrencilerimize bol bol dinlenerek aileleri ile vakit geçirmelerini, velilere ise çocuklarımızın her anlamda karne durumlarını gözeterek öğrencilerin desteklenmeleri gereken noktalara dikkat etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.Yarı yıl tatilinin 22 Ocak 2024 tarihinde başlayıp,02.02.2024 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Ock

Her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası"  okulumuzda kutlanmaktadır.Bu günden itibaren yapacağımız her tasarrufun geleceğimize çok büyük katkılarının olacağı belirtilmektedir.

Ara

Okulumuzda İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Diyabet Konulu Seminer Verildi.

1. Tip 1 diyabet konusunda okullar ve öğretmenler aracılığıyla farkındalık oluşturmak. Bu sayede okul çağındaki çocuklarda Tip 1 Diyabet

erken tanısını sağlamak ve diyabetik ketoasidoz sıklığını azaltmak.

2. Okul çağındaki diyabetli çocukların bakımlarını güçlendirmek ve yaşadıkları sorunları çözmek.

3. Okul çağı çocuklarında sağlıklı beslenme tutumu ve şişmanlık konusunda farkındalık oluşturmaktır.

Ara

Kurtuluş Savaşı döneminde düşmana karşı, açlık ve yokluğa rağmen yüreklerindeki vatan aşkıyla 2 yıl boyunca büyük bir direniş sergileyen Gaziantepliler, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyor.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Değerler eğitiminin amacı nedir?     Bütün insanların daha karakterli bir yaşam sürmesi ve hayatından memnun kalmasını sağlamak, toplumun iyiliğine katkı sağlamak “insanları ve diğer yaşam grupları için şefkat ve iyilik istemek” üzere iki hedefi vardır.

Ara

ÖĞRENCİLERİMİZ ROKETLERİNİ UÇURARAK ÖĞRENDİKLERİ ''R'' HARFİNİ PEKİŞTİRDİLER.