GAZİANTEP / İSLAHİYE - Atatürk İlkokulu

May

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullanların eğitimindeki önemi vurgulamak çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi gününden başlayarak takip eden hafta Trafik haftası olarak kutlanmaktadır.

Okulumuzda hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

May

12 Mayıs Pazar gününün "Anneler Günü "olması nedeniyle okulumuzda gün ile ilgili tören düzenlendi.

May

Okulumuz 1. sınıf öğrencileri tarafından okuma bayramı düzenlendi.

Nis

Düzenlenen futbol turnuvasında final müsabakası yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çoşkuyla kutlandı.

Nis

Nisan ayı Gazişehir okul meclisi toplantısı yapıldı.

Nis

Okulumuz öğrencilerinin merakla bekledikleri  futbol turnuvası başladı.

Nis

Okulumuz öğrencilerine İlçe Eminet Müdürlüğünde görevli polis memuru tarafından trafik eğitimi verildi.

Nis

Deforme olan oyun alanları yeniden çizildi.

Ock

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİ NEDENİYLE OKULUMUZDA KARNE SEVİNCİ YAŞANDI.KARNE DAĞITIMINA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MUSTAFA ÇETİN,ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ MUSTAFA ÖZDEMİR VE ŞAHİN YETER KATILDILAR.

Ock

Satrancın Tarihçesi

Satrancın, zamanımızdan en az 4000 yıl önce Mısır´da oynandığına dair bulgular piramitlerdeki kabartmalarda bulunmaktadır. Yine Çin´de, Mezopotamya´da ve Anadolu´da oynanmaktaydı. Oyunun bugünkü adını alması, MS 3. - 4. yüzyıllarda Hindistan´da, oyuna ÇATURANGA denmesi ile başlar. Satranç ile ilgili ilk yazılı belgeler Hindistan´dan kalmadır. Daha sonra satranç İran´a, onlardan Araplara, Endülüslüler sayesinde de İspanya üzerinden Avrupa´ya yayılmıştır. Arap ve Avrupa el yazması kitaplardan sonra, İspanyol Lucena´nın ilk basılı satranç kitabında (1497) satrancın o zamanki yeni kuralları açıklandı.

O zamandan bugüne kadar, satranç oyununun kuralları değişmeden gelmiştir. İspanya´dan sonra, İtalya, Fransa, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya´da satranç hızla yaygınlaştı. 15. yüzyılda İspanyol Lucena, 17. yüzyılda İspanyol El Greco, 18. yüzyılda Fransız Philidor´un satranç kitapları vardır. 19. yüzyıl sonlarında satrancın büyük yıldızları belirdi: Anderssen, Morphy, Rubinstein ve Steinitz. 1850´lerden başlayarak, güçlü oyuncuların katıldığı turnuvalar yapıldı. Sonunda, 1886´da o zamanın en kuvvetli iki satranç oyuncusu arasında, ilk dünya satranç şampiyonluk karşılaşması oynandı: Steinitz ve Zukertort. Steinitz bu maçı, 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi (+10 -5 =5) alarak kazandı.

İlk resmi dünya satranç şampiyonu Wilhelm Steinitz´dir. Steinitz aynı zamanda, satrancı sistematik oynama kavramının da babasıdır. Steinitz´in teorisinin başlangıç noktası "Satrançta konumun özelliklerine uygun bir plan yaparak oynamak" tır. "Konumun Özellikleri" konusundaki görüş ve çalışmaları, modern satranç oyununun temelleri olmuştur.

Onları 1 gün değil her gün hatırlayalım....

Engelliler Bildirisi, 9 Aralık 1975 tarihinde BM Genel Kurulu’nda kabul edilmiştir. Yine Birleşmiş Milletler kararıyla her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ve yapılan açıklamalarda, engelliler için yaşamın kolaylaştırılması yolunda mesajlar veriliyor.

Engelliler ise her yıl aynı günde “adet yerini bulsun” kabilinden etkinlikler düzenlenmesini, ama hemen ertesi gün unutulmayı istemiyorlar.

04-12-2018