GAZİANTEP / İSLAHİYE - Atatürk İlkokulu

ORMAN HAFTASI 21 MART TARİHİNDE OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMLA KUTLANDI

Mrt

Ramazan (Arapça: رمضان), hicrî takvime göre 9. ay ve İslam inancına göre Peygamber Muhammed'e Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve terâvih namazının kılınmaya başlandığı aydır. Bu ayda oruç tutmak, İslam'ın beş temel şartından biridir.

Mrt

Okulumuzda 12 mart İstiklalMarşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı gerçekleştirildi.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Mrt

İslahiye ilçemiz doğal afet olan deprem bakımından dünyanın riskli coğrafyasında yer almaktadır. Yakın zamanda yaşamış olduğumuz 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi hepimize büyük acılar yaşattı. Okulumuzda yaşanacak olan her türlü  deprem, yangın,savaş gibi felaketlerin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve panik ortamının azaltılması için yapmış olduğumuz tatbikat amacına ulaşmıştır.

Şbt

OKULUMUZ GAZİANTEP  İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN 'ŞİMDİ HAYALLERİMİ BOYAMA ZAMANI ' ADLI PROJESİNDE KIŞ MEVSİMİ KONULU RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRDİ.

Bize bu haklı gururu yaşatan 4-C sınıfı öğrencisi Begüm BEŞBADEM, yapmış olduğu resmini 6 Şubat depremini yaşayan tüm çocuklara hediye ettiğini belirtti. Sözlerine herkes bana neden kardan adanı büyük çizdiğimi soruyor, bir çocuk için kardan adam demek sevinci ifade eder.6 Şubatta yaşadığımız depremde kar yağmıştı.Çocukların sevinmesi gerekirken üzülmüşlerdi.Bende karda adamı büyük yaptım ki yaralarını sarıp mutlu olsunlar.  İslahiyemizin her yerinden görülsün ve tüm çocuklar mutlu olsun.

OKULUMUZUN ANA SINIFINDA MASAL DİNLEME ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Şbt

OKULUMUZDA 'DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ' KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZ MİNİ BİR SERGİ DÜZENLEDİ

Türkçemiz, ses-harf ilişkisi, hece ve kelime türetme, kelime tanıma ve zihinsel sözlük geliştirme gibi özellikleri ile okuma yazma öğretimini kolaylaştırmaktadır.Öğrencilerimizin  zihinsel becerileri geliştirmek için çok uğraşan öğretmenlerimiz sınıflarında yapmış oldukları çalışmalardan tüm öğrencilerin  faydalanması için sergi düzenlediler.

ATATÜRK İLKOKULU'NDA TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

Okulumuzun3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından 'Trafik Güvenliği' semineri verildi.